Joi, 26 noiembrie, de la ora 18:30, în superba clădire a Palatului Bohuș din centrul Aradului, va avea loc vernisajul de pictură, împreună cu lansarea albumului autobiografic „Vasile Varga – un reper al picturii arădene”. Expoziția cuprinde 67 de lucrări personale, picturi aflate în colecții particulare.

Proiectul s-a desfășurat de-a lungul a șapte luni de muncă efectivă. Aceasta a fost concentrată într-un întreg proces de restaurare a lucrarilor, fotografiere, înramare a picturilor, precum și acțiuni de promovare a artistului către arădeni.

Faptul că opera lui Vasile Varga a stârnit interes și în rândul tinerilor reprezintă o mare bucurie pentru noi și, totodată, ne întărește inițiativa de a realiza astfel de evenimente, care să fie „gustate” de cercuri cât mai numeroase. Sperăm ca, în urma vernisajului, pictorul arădean să devină mai accesibil și chiar mai plăcut publicului, motiv pentru care am decis să cuprindem tot în această zi și lansarea albumului său biografic.

Evenimentul „Vasile Varga – un reper al picturii arădene” este susținut și de Centrul Municipal de Cultură al Municipiului Arad. Colaborator în realizarea proiectului este Andrei Rosetti, artist din grupul Noima, care a adus contribuție științifică în volumul amintit. Le mulțumim în mod special pentru implicare atât lor, cât și voluntarilor, care au depus o muncă importantă pentru a finaliza proiectul, contribuind și cu alte ocazii la realizarea de expoziții.

Vă așteptăm cu drag joi seara, într-un cadru deosebit!

https://www.facebook.com/events/902100269867805/